Doğal Dezenfektan ve Sağlık Deposu: Dört Hırsızlar Sirkesi

Dört Hırsızlar Sirkesi

Son dönemlerde sağlığımıza ve hijyenimize çok özen göstermeye başladık. Özellikle hayatımıza hijyen amaçlı kullandığımız ve cildimize her biri diğerinden daha zarar veren birçok kimyasal ürün girdi. Ellerimiz tahriş oldu, kurudu. Doğanın bize sunduğu birçok faydalı ürün varken kimyasal ürünleri gerçekten kullanmalı mıyız? Cildimize ve sağlığımıza ciddi anlamda zarar verebilen ürünler yerine %100 doğal, sağlıklı ve etkililiği yüzyıllarca onaylanmış başka bir alternatifimiz var. 

Bu yazımızda sizlere yüzyıllardır kullanılan dört hırsız sirkesinden bahsedeceğiz. Dört hırsız sirkesi nedir? Dört hırsız sirkesinin adı nereden gelir? Dört Hırsız sirkesinin faydaları nelerdir? Dört hırsız sirkesinin kullanım alanları nelerdir? Dört hırsız sirkesinin Korona’ya karşı etkileri nelerdir? gibi soruların cevaplarını öğreneceğiniz bu yazımızda amacımız yüzyıllardır şifa deposu olarak kullanılan bu karışımın detaylarını anlatarak size daha sağlıklı ve doğal günler sunmak.  

Veba Dönemi ve Dört Hırsız Sirkesinin Kullanımına Başlanması

Eski dönemlerde ortaya çıkan vebalar Avrupa genelinde on milyonlarca insanın hayatını kaybetmesiyle ve Avrupa nüfusunun ciddi oranda azalmasıyla trajik bir şekilde sonuçlanmıştır. Anlatılanlara göre bu salgın sürecinde vebadan dolayı hayatlarını kaybeden veya evlerini terk eden insanların geride bıraktıkları eşyalarını çalan dört hırsız bu salgından etkilenmezler. Yaptıkları soygunlardan dolayı askerler tarafından yakalanan bu hırsızların neden veba hastalığına yakalanmadığını anlamak için hırsızlar ile anlaşmaya giren dönemin idarecileri hırsızlar tarafından kullanılan bir formülü öğrenmiştir. Farklı bitkilerden hazırlanan bu karışım ile ellerini ve ağızlarını düzenli olarak temizlemeleri ile vebadan etkilenmeyen hırsızlar yıllarca bu soygunları devam ettirmişlerdir. Yaşanan olaylardan sonra ciddi bir üne kavuşan ve ismini bu tarihi olaydan sonra alan dört hırsız sirkesi yüzyıllar boyunca dünya genelinde ilaç olarak kullanılmıştır. Osmanlı döneminde de hekimlerin dört hırsız sirkesi ile evi tamamen temizledikten sonra vebadan etkilenen kişilerin evlerine girdiğinden bahsedilir. Etkililiği 1748 ve 1884 Fransız Kodeksleri’nde tescil edilen ürün bu tarihlerde eczane raflarında şifalı sirke ve doğal bir antiseptik olarak kullanılıyor.

Çeşitli Bitkilerden Üretilen Dört Hırsız Sirkesi 

Dört hırsız sirkesi içerisinde acı/normal pelin otu,karabiber, nane, biberiye, sedefotu, adaçayı, lavanta, eğir, tarçın, karanfil, sarımsak gibi bitkileri bulundurur. İçerisinde bulunan bitkilerden de anlaşılacağı üzere çok etkili ve faydalı doğal bir üründür. Salgın hastalıklardan korunmak için hijyenik ortamlar oluşturmakta güvenle kullanılabilmektedir ve asırlarca denenmiştir. Dört hırsız sirkesi, kişisel ve çevresel hijyen için kullanıma uygun doğal ürünlerden elde edilen bir karışımdır. Bunlara ek olarak dört hırsız sirkesi ile gargara yapabilir mantarlı ve egzamalı bölgeleri dezenfekte ederek tedaviye yardımcı olarak kullanabilirsiniz. 

Dört Hırsız Sirkesinin Kullanım Alanları

Sirkenin mikrop öldürücü gücü, temizlik ve vücut sağlığına etkisi yıllardır bilinen bir gerçek. Dört hırsız sirkesi ise üretiminde kullanılan çeşitli bitkiler ile daha etkili ve faydalı sonuçlar veriyor. 

Dört hırsız sirkesini aşağıdaki amaçlardan kullanıp faydalarını görebilirsiniz:

  • El dezenfeksiyonunda,
  • Ev ve ev alet/eşyalarının dezenfekte edilmesinde,
  • Yağlı ve hassas ciltlerin temizlenmesinde, 
  • Cilt tahrişleri, kaşıntılar ve böcek ısırıklarında,
  • Saçı yumuşatma, parlaklık verme, kepek ve bitlerden arındırmada.
Etiketler: Dört Hırsızlar Sirkesi
Mart 01, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR