Karadeniz’in Enerji ve Sağlık Deposu: Fındık Ezmesi

Doğal Dükkan Fındık Ezmesi

Türkiye tarım konusunda çok önemli bir ülke olmakla birlikte çok çeşitli ürünlere ev sahipliği yapmaktadır. Bu tarımsal ürünlerden bazılarında ise üretim bakımından açık ara farklar ile lider konumundayız. Bu ürünlerden en lezzetli ve sağlıklı olanlarından birisi de kesinlikle fındık. Ülkemiz, her yıl 800-900 bin ton üretim ile dünya  fındık üretiminin yaklaşık %70’ini karşılamaktadır. 

Büyük oranda Karadeniz Bölgesi’nde yetişen fındık dünya çapında keyifle tüketilen bir besindir. Karadeniz Bölgesi’nde yaşayan insanların birçoğu fındık üretimiyle ilgili olabilmektedir. Yerel halka geçim kaynağı olan fındık aynı zamanda bölge insanları için önemli bir kültür niteliğindedir. Karadeniz köylülerinin de çok önem verdiği fındıktan farklı ürünler üretilmektedir. Bu yazımızda fındık ezmesi nedir? En iyi fındık ezmesi nerede bulunur? Fındık ezmesi faydaları nelerdir? Fındık ezmesi nasıl hazırlanır? gibi soruların yanıtlarını siz değerli okuyucularımız ile paylaşıyoruz.

Fındık Ezmesi Nedir?

Fındık ezmesi, fındıkların kavrulup ezilmesiyle üretilen bir ezmedir. Sabah kahvaltılarında ekmeğe sürülerek yada kaşık kaşık tüketildiği gibi tatlılara, keklere de aroma vermesi için ev tarfilerinde sıkça kullanılan bir yiyecektir. Özellikle Karadeniz’de üretimi yapılan fındık ve bu fındıktan üretilen fındık ezmesi dünya çapında da sağlıklı ve faydalı oluşuyla bilinmektedir. 

En iyi fındık ezmesi nerede bulunur?

Karadeniz’in bol oksijenli havası, yağış alan toprakları, eşsiz iklimi ve emeğini esirgemeyen insanlarının birleşimiyle ortaya çıkan fındık şüphesiz en iyi şekilde yerinden, Karadeniz Bölgesi’nden bizlere ulaşır. Karadeniz insanlarının paha biçilmez emeği, alın terine katkı sunan, geçimlerine fayda sağlayan fındık özenle ezilerek fındık ezmesi haline getirilir. Karadeniz köylüsüne katkı sağladığı gibi sağlıklı ve lezzetli kahvaltılarınıza, tatlılarınıza eşlik eder. dogaldükkan.com ise fındık ezmesini en sağlıklı ve doğal haliyle, katkı maddesi ve koruyucu içermeyen üretimiyle siz değerli okurlarımıza sunmaktadır. Pratik ve hızlı bir kahvaltı için tercih edilebileceği gibi uzun ve keyifli kahvaltılarınıza da eşlik etmesi için fındık ezmesini https://www.dogaldukkan.com/findik-ezmesi adresinden güvenle sipariş edebilirsiniz.

Fındık ezmesi faydaları nelerdir?

Sağlığımıza ve direncimize faydaları saymakla bitmeyen fındık, ezme haliyle aynı zamanda göz kamaştırıcı bir lezzete sahip olmaktadır. Karadeniz Bölgesi’nin geçim kaynaklarında önemli bir yere sahip olan bu dillere destan kuru yemiş farklı türleriyle doğal ve tabiatı bozulmamış Karadeniz bahçelerinden sofralarımıza kadar uzanmaktadır. Hergün düzenli olarak tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilen fındığın en keyifli hali olan fındık ezmesinin saymakla bitmeyen faydaları arasında en önemlilerini ise bu şekilde sıralayabiliriz:

 
  • İçeriğindeki mineraller ile kan akışını düzenler, bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve doğal yapısıyla hastalıklara karşı direnç kazanmanızda önemli rol oynar.
  • Enerjinizi yükselterek daha iyi bir gün geçirmenize fayda sağlar.
  • İçeriğindeki A vitamini ile göz sağlığına faydalıdır.
  • Yüksek miktardaki E vitamini ile hafızaya iyi gelir.
  • Manganez ve E vitamini ile kanser oluşumunda engelleyici unsurdur.
  • Kalsiyum içeriği ile kemik gelişimine yüksek rol oynar, kemikleri güçlendirir, kemik deformasyonlarını engeller.
 

Fındık ezmesinin besin değerleri nelerdir?

Fındık ezmesi, ana maddesi olan fındık sayesinde çok zengin besin değerlerine sahiptir. İçeriğinde yüksek miktarda lif, demir ve protein bulundurduğu gibi kalsiyum açısından da zengindir. Aynı zamanda fındık ezmesinde kolesterol bulunmamaktadır. 100 gr fındık ezmesinde ortalama olarak bulunan değerler:

  • 13.4 gr Protein 
  • 18 IU Vitamin A
  • 5.5 mg Vitamin C
  • 103 mg Kalsiyum
  • 8.9 gr Lif 
 

 Fındık ezmesi nasıl hazırlanır?

Fındık ezmesi, Karadeniz’in eşsiz doğasından toplanan fındıkların kabuklarından ayrılıp kavrulması ile imal edilmektedir. Ardından kavrulan fındıkların dövülerek püre haline getirilmesi ile sofralarımıza ulaştırılmaktadır. %90 oranında fındık ve %10 oranında şeker pancarından elde edilen şeker ile hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanmadan hazırlanmaktadır. Bu lezzete dogaldukkan.com adresinden, https://www.dogaldukkan.com/findik-ezmesi linkinden ulaşabileceğiniz gibi dogaldukkan.com üzerinden, https://www.dogaldukkan.com/findik linki ile temin edebileceğiniz Kavrulmuş Giresun Tombulu fındıkları ile evinizde çocuklarınızla veya sevdiklerinizle beraber yapabilirsiniz.

Çocukların gelişiminden sizlerin bağışıklığını güçlendirmeye kadar birçok faydası olan doğal fındık ezmesinin sofralarınıza lezzet katması dileğiyle. Afiyet olsun!


 
Etiketler: fındık ezmesi
Mart 26, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR